KRAAMZORG

 

Een kindje krijgen is heel bijzonder. De kraamtijd is een intense periode. Een heel mooie en fijne tijd, maar ook één die vragen en onzekerheid met zich meebrengt. Ik help je hierbij graag door jou en je kindje te omringen met warme zorg, rust en aandacht.

 

Ik laat mij hierbij inspireren door de Natuurlijke Kraamzorg. Hierin staat de samenhang tussen lichaam en geest centraal. Hoe natuurlijk de zorg zal zijn, bepaal jij zelf. Ik besteed, uiteraard altijd in overleg, extra aandacht aan voeding, kleding, omhulling, afwisseling tussen rust en inspanning. Daarnaast ben ik, mocht daar behoefte aan zijn, een luisterend oor. 

  

Mijn uitgangspunt is, dat zowel jij als je kindje de kraamtijd in geborgenheid en rust kunnen doorbrengen.

Bij de verzorging van de baby gaat mijn bijzondere aandacht uit naar rust en ritme en naar de ontwikkeling van de tast- en warmtezin. Onderdeel hiervan kan het gebruik van onder andere wikkeldoeken, mutsjes en wollen dekentjes zijn. 

 

Bij jou als moeder let ik vooral op jouw behoefte naar rust, aandacht en steun. Dit kan door gebruik van natuurlijke middelen, zoals een prettige voetmassage of diverse toepassingen van kamille.

 

Natuurlijk worden de vader en eventuele broertjes en zusjes niet vergeten tijdens de kraamperiode. Voor hen is het tenslotte ook een spannende tijd die vragen en onzekerheid kan oproepen.

 

De daadwerkelijke invulling van jouw kraamtijd, bepaal je uiteraard zelf. Ik stem mijn kraamzorg af op jouw wensen en behoeften. Gedurende onze eerste afspraak bekijken we samen wat voor jou belangrijk en prettig is.