AANMELDEN

 

Als je het prettig vindt, dat ik jouw kraamverzorgende word, neem dan eerst even contact met mij op. Je kunt mij mailen of natuurlijk even bellen. Ik kan dan bekijken of de periode die je bent uitgerekend nog beschikbaar is.

 

Uiteraard maken we eerst een afspraak om kennis met elkaar te maken. Gezamenlijk bekijken we dan wat voor jou belangrijk en prettig is. Net zo belangrijk voor een fijne kraamtijd is uiteraard dat we bij elkaar passen.

 

Vervolgens kan jij je aanmelden bij Kraamzorg1op1. Op hun site kun je de kraamzorgaanvraag plaatsen en aangeven, dat je mij als kraamverzorgende wenst.   

In de 7e maand van jouw zwangerschap neem ik weer contact op voor een intakegesprek. Dan kunnen we op ons gemak nog eens je wensen en de werkwijze doornemen en beantwoord ik alle vragen die nog bij je leven. Het intakegesprek duurt ongeveer één uur en vindt plaats bij jou thuis.

 

De financiële afwikkeling van de verleende kraamzorg loopt via jouw zorgverzekeraar. Over het algemeen heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. In sommige gevallen heb je recht op meer uren kraamzorg. Samen met je verloskundige kun je bespreken of dit wenselijk is.

  

Ook in 2021 valt kraamzorg binnen het basispakket van de zorgverzekering. Je hebt wel een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Wil je geen eigen bijdrage betalen dan kun je hier eventueel een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.